5 tipů, kdy letět na Madeiru

25. 7. 2019

1. Nejlevnější letenky

Nejnižší ceny letenek bývají zpravidla od října do března. Během těchto měsíců se můžete dostat na Madeiru z Prahy s jedním přestupem v Lisabonu nebo Amsterdamu za 3 500 Kč. Jedná se však pouze o let s příručním zavazadlem. Další zavazadlo si můžete dokoupit a vyjde vás max. na 1 500 Kč.

2. Nejkratší doba cestování

Pokud chcete strávit letem co možná nejkratší dobu, tak doporučujeme letět během prázdnin. Od června do půlky září najdete např. na www.pelikan.cz přímé lety z Prahy do hlavního města Funchalu. Let trvá okolo 4,5 hodiny a vyjde Vás s kufry na 6–9 tisíc Kč.

3. Na Silvestra

Během Silvestra bývají letenky úplně nejdražší. Mohou Vás vyjít i na 15 000 Kč. Vyšší cena je spojena s vyšší poptávkou o lety na Madeiru. Podle cestovatelských webů je Silvestr na Madeiře mezi 3 nejhezčími v Evropě.

4. Užít si sluníčka a zaplavat si

Madeira leží v subtropickém pásu a je zde teplo po celý rok. Na koupání a opalování bychom však doporučili měsíce květen až říjen. Je možné se však koupat i během silvestra. Voda je v těchto dnech sice studená a je i pro začátečníky otužilce

5. V období festivalů

Jedny z nejhezčích momentů můžete zažít v období festivalů. Na madeiře se konají různé druhy festivalu od květinových až po taneční známé z Rio de Janeiro.


Photo by: Filip Zverina