5 tipů na výlet na Madeiře

28. 7. 2019

O Madeiře se říká, že je spíše na koukání než na koupání a dnešních 5 tipů na výlet to v zásadě potvrzuje. Vybrali jsme pro Vás 4 místa, kde Vaše oči zažijí orgasmus a protože si všichni určitě rádi užijeme koupání v moři, přidáme ještě 1 tip na to, kde se na tomto malebném ostrově vykoupat.

1. Nejstarší stromy ve Fanalu

Tato část Madeiry Vám spíše připomene severskou krajinu. Většinu roku je zde mlha a počasí spíše připomíná podnebí mírného pásu, na které jsem v České republice zvyklí. Najdete zde stromy, které tu rostou stovky let, pasoucí se krávy okolo a když opadne mlha, tak krásný výhled na okolní přírodu a oceán.

2. Nejvyšší vrcholky Madeiry

Mezi dva nejvyšší vrcholky Madeiry patří Pico Ruivo a Pico Arieiro. Jejich nadmořská výška je okolo 1800 a je srovnatelná s nejvyšším bodem České republiky – Sněžkou. Během zimy je tu kolem nuly, a tak doporučujeme teplé oblečení.

3. Přírodní útes Gabo Girao

Jedním z nejhezčích míst na Madeiře je přírodní útes Gabo Girao. Nachází se kousek od hlavního města a dostanete se až k přímo k němu autem nebo autobusem. Z útesu se Vám nabídne krásný výhled na okolní krajinu a nekonečný oceán.

4. Botanická zahrada

Madeira je mimo jiné známá i svými botanickými zahradami. Nachází se většinou na okrajích hlavního města. K některým se dostanete lanovkou, která vede centrem města.

5. Přírodní bazény v Porto Moniz

Přece jenom byste se na Madeiře rádi vykoupali? Přírodní bazény v Porto Moniz nabízí nezapomenutelný zážitek z plavání. Plavete totiž v uměle vybudovaném bazénu, do kterého se ale dostávají vlny z oceánu. Do Porto Moniz se dostanete autem nebo autobusem z hlavního města a cesta trvá max. 2 hodiny.

Více informací o každém tipu na výlet společně s fotkou a mapou, jak se k danému místu dostat vám představíme hned v příštím týdnu.


Photo by: Filip Zverina